Ο βασικός αγώνας της διοργάνωσης μας είναι ο ημιμαραθώνιος δρόμος των 21.1 χλμ. στη μνήμη του μεγάλου μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση.

Ημερομηνία : Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

ΏΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 09.30 π.μ.

Εγγραφές του αγώνα γίνονται μόνον online στη φόρμα εγγραφής : https://kousishalfmarathon.gr/registration_kousis223/

**ΠΡΟΣΟΧΗ. Όσοι αθλητές μετακινηθούν στην αφετηρία του αγώνα με τα λεωφορεία του Δήμου,  θα πρέπει να είναι στο σημείο αναχώρησης το αργότερο στις 7.50π.μ όπου και αναχωρεί το τελευταίο λεωφορείο. Υπενθύμιση: Το σημείο αναχώρησης είναι ο  Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός Αγρινίου, οδός Λορέντζου Μαβίλη.

Θερμή Παράκληση: Για όσους αθλητές μετακινηθούν με δικά τους μέσα. παρακαλούμε να είναι στο χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα από την ώρα εκκίνησης. Τα μεταφορικά μέσα μπορούν να σταθμεύσουν στο parking από το κατάστημα pithari στη τοποθεσία Δογρή.

Στη Τοποθεσία Δογρή στο parking Pithari θα υπάρχει και προσωρινή γραμματεία του αγώνα με τα νούμερα που έχουν δηλωθεί και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα παραλάβετε τη προηγούμενη ημέρα. Δε θα λειτουργήσει γραμματεία για εγγραφές και δε θα γίνονται αλλαγές σε νούμερα και σακουλάκια αθλητών. Η γραμματεία θα είναι ανοικτή για τα νούμερα αυστηρά ως της 08.45 π.μ όπου και θα δοθούν και τα τελευταία νούμερα. Είναι καλό να έχετε παραλάβει τους αριθμούς σας τη προηγούμενη ημέρα.

Ο αγώνας μας θα είναι πιστοποιημένος από τον επίσημο φορέα AIMS και συγκεκριμένα από τον τεχνικό σύμβουλο που πιστοποιεί τη κλασσική διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου. Η απόσταση λοιπόν θα είναι ακριβής, κάτι που κάνει τον αγώνα μας ακόμα πιο δελεαστικό.

Η Διαδρομή αναμένεται και μπορεί να έχει μικροδιαφορές. Εξετάζουμε τη πιθανοτητα να μειώσουμε τα υψομετρικά 

Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο πάνω στο οδόστρωμα. Η σήμανση θα γίνει με πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα. Επίσης θα υπάρχουν και βέλη σε κομβικά σημεία πάνω στο οδόστρωμα.  Κατά την διάρκεια της διαδρομής μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες ή βοήθεια από τους υπευθύνους των σταθμών ή από τους ραδιοερασιτέχνες που καλύπτουν την διαδρομή ή από τον πλησιέστερο κριτή. Υπεύθυνοι για να σας δώσουν πληροφορίες είναι μόνο οι άνθρωποι με διαπίστευση. Αυτοί είναι οι κριτές αγώνα, οι επίσημοι συνοδοί με μηχανές και ποδήλατα που θα φορούν διακριτικά και οι υπεύθυνοι σε κάθε τροφοδοσία. Κανένας άλλος δεν είναι αρμόδιος για πληροφορίες κυρίως όσο αφορά τη διαδρομή. Φυσικά σε κάθε κόμβο θα υπάρχει και διαστάυρωση θα υπάρχει τροχαίο ή βοηθητικό προσωπικό.

* Προσοχή : Υπεύθυνος για τη διαδρομή είναι μόνον ο αθλητής. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να γνωρίζετε την διαδρομή.

Ο αγώνας ξεκινάει από τον παραλίμνιο άξονα στη τοποθεσία Δογρή σε ένα μαγευτικό τοπίο. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την τοποθεσία και έχουν δει τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Από εκεί  κατευθυνόμαστε μέσα από τα χωρία της περιοχής σχεδόν παράλληλα με τη λίμνη προς το Αγρίνιο.

Στο σακουλάκι θα υπάρχει αυτοκόλλητο για να κολλήσετε στο σακίδιο που θα παραδώσετε έτσι ώστε να μεταφερθεί από την αφετηρία στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου- Κτίριο Πρώην Τράπεζας Ελλάδος. Καλό είναι να μην έχετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα.

Επίσης μέσα στο σακουλάκι κάθε αθλητή θα βρείτε βραχιολάκι που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή σας στον αγώνα. Με αυτό μπορείτε να συμμετέχετε στο pasta party που θα γίνει στις 21/10/2023 στη κεντρική πλατεία Αγρινίου και να έχετε εκπτώσεις στη λίστα καταστημάτων που θα αναρτήσουμε. Οι εκπτώσεις θα ισχύουν  τη Παρασκευή 20/10/2023 και το Σάββατο  21/10/2023.

Μπορείτε να ανοίξετε τη διαδρομή εδώ . garmin connect course