Σημαντικές Πληροφορίες

Η συμμετοχή στον ιστορικό ημιμαραθώνιο “Μιχάλης Κούσης” είναι πολύ σημαντική. Δρομείς από όλη την Ελλάδα έρχονται να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου αυτού αθλητή τρέχοντας στη γενετειρά του και στον αγώνα που έχει το ονομά του.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων (Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει τις ώρες και ημερομηνίες των εκδηλώσεων για λόγους ανωτέρας βίας)

Στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου θα έχουμε το παρακάτω πρόγραμμα :

ΜΕΡΑ 1

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10/2023
ΩΡΑ  09.00π.μ. -20.00 μ.μ
Παραλαβή αριθμών

Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγρινίου
επί της οδού Λορέντζου Μαβίλη (πρώην σταθμός τρένου)

Δείτε τον Πληροφοριακό Χάρτη

ΩΡΑ 17.00  μμ
ENTRY RACE 5km

Αφετηρία – Τερματισμός ΔΑΚ Αγρινίου “ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ”

ΩΡΑ 17.40- 18.00 μμ
Απονομές Αθλητών
ΩΡΑ 18.00- 18.15 μμ
Drinks and sweets Party
ΩΡΑ 19.30μμ
Γιορτη Αθλητή

Μέρα 2

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10/2023
 07.50 π.μ.
Αναχώρηση από το σταθμό τρένων για την Αφετηρία Ημιμαραθωνίου

Τα λεωφορεία θα φεύγουν κάθε 5 λεπτά.

09.30 πμ
Εκκίνηση ημιμαραθωνίου δρόμου 21.1 χλμ από τη Δογρή – Κτήμα πυθάρι
11.00πμ
Απονομές Αθλητών
12.00πμ
Λήξη Αγώνων διημέρου

Entry Race 5km

Ο δρόμος των 5Κ είναι μια πρώτη απολαυστική περιπλάνηση και ένα μικρό ζέσταμα πρίν το κεντρικό δρομικό άθλημα του ημιμαραθωνίου. Όλοι οι φίλοι και οι  λάτρεις του αθλήματος συμμετέχουν και τρέχουν για να χαρούν τη διαδρομή ατομικά ή ομαδικά, σε group φίλων και γνωστών. Στη διαδρομή αυτή των 5 χλμ θα διασκεδάσουμε , γιατί είναι αγώνας γιορτή για τον Μιχάλη Κούση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διαδρομή θα συναντήσετε το πιο απολαυστικό σταθμό τροφοδοσίας που θα σας εμψυχώσει με δυνατή μουσική και φωνές. Το σταθμό για το 2023 είχε αναλάβει ο φιλαθλητικός σύλλογος Αγρινίου που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αναμένουμε και φέτος να έχουμε μια δυνατή ομάδα υποστήριξης.

Ο τερματισμός φέτος θα είναι ξεχωριστός. Θα γίνει μέσα στο στίβο αφού οι αθλητές διασχίζουν 300 μέτρα μέσα στο ταρτάν του σταδίου. Στο τερματισμό γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και συζητάμε για τον αθλητισμό και όχι μόνο.

Μετάδοση Αγώνα

Η μετάδοση του αγώνα θα γίνει και εφέτος μέσω live streaming και live σχολιασμού όπου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τους αθλητές του ημιμαραθωνίου δρόμου να κάνουν την προσπάθεια τους.  Η μετάδοση θα ανακοινωθεί σύντομα καθώς και το link στο οποίο θα πρέπει να μεταβείτε

Σημεία Ενημέρωσης

Θα μπορείτε να ενημερωθείτε για τον αγώνα στα εξής σημεία:

Πριν το Σάββατο θα μπορείτε να καλείτε ή να επισκέπτεστε  το Τμήμα Παιδείας& Δια Βίου Μάθησης . 

Το τμήμα βρίσκεται στο Παλαιό Σταθμό Τρένων,  Λ. Μαβίλη 1 και το  Τηλέφωνο επικοινωνίας : Σταθερό: 2641039631

Τη Παρασκευή η γραμματεία θα είναι ανοιχτή για περιορισμένες εγγραφές και παραλαβή Bib Numbers. από τις 17.30 έως τις 21.00

Τις ημέρες του αγώνα (ΣΑΒΒΑΤΟ κ ΚΥΡΙΑΚΗ )θα υπάρχει γραμματεία στο τμήμα Παιδείας και αθλητισμού  από τις 09.00 έως 20.00  το Σάββατο και από τις 07.00 εως 07.30  τη ΚΥΡΙΑΚΗ στα παλιά τρένα για τους τελευταίους που έρχονται από μακριά και δεν έχουν πάρει αριθμούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ οι αθλητές των 21 χλμ θα πρέπει να έχουν φροντίσει να πάρουν τους αριθμούς τους από το Σάββατο. Οι δρομείς θα μεταβούν έξω από το παλαιό σταθμό τρένων Λ. Μαβίλη 1 για να μεταβούν στην εκκίνηση του αγώνα με τα λεωφορεία το πρωί της Κυριακής !!

Αποσκευές και Απολεσθέντα

Οι αποσκευές και τα χαμένα αντικείμενα θα συγκεντρωθούν καθ’όλο το διήμερο στον κινηματογράφο Άνεσις στη διεύθυνση Χαρ. Τρικούπη 33, Αγρίνιο 301 31. Εκεί θα μεταβείτε μετά το πέρας του αγώνα των 21.1 χλμ για τα προσωπικά σας είδη και για αναζήτηση χαμένων πραγμάτων.

Παρακαλούνται όσοι έχουν βρει κάποιο αντικείμενο , να μεταβούν στο σημείο να το παραδόσουν έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε τους δρομείς .

 

Food & Drinks Party

Φέτος το drinks Party θα είναι διαφορετικό. Μετά τον αγώνα των 5km και αμέσως μετά τις απονομές, θα γίνει το foods and drinks Party το οποίο  όλους τους δρομείς. Θα έχουμε στη συνέχεια τα αποκλαυπτήρια της προτομής του Μιχάλη Κούση.