Σημαντικές Πληροφορίες

Η συμμετοχή στον ιστορικό ημιμαραθώνιο “Μιχάλης Κούσης” είναι πολύ σημαντική. Δρομείς από όλη την Ελλάδα έρχονται να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου αυτού αθλητή τρέχοντας στη γενετειρά του και στον αγώνα που έχει το ονομά του.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων (Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει τις ώρες και ημερομηνίες των εκδηλώσεων για λόγους ανωτέρας βίας)

Στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου θα έχουμε το παρακάτω πρόγραμμα :

ΜΕΡΑ 1

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10/2023
ΩΡΑ  09.00π.μ. – 14.00μ.μ και 15.30- 19.40 μ.μ
Παραλαβή αριθμών

Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγρινίου
επί της οδού Λορέντζου Μαβίλη (πρώην σταθμός τρένου)

Δείτε τον Πληροφοριακό Χάρτη

ΩΡΑ 17.00  μμ
ENTRY RACE 5km

αφετηρία – τερματισμός Πλατεία Δημοκρατίας – Αγρίνιο

ΩΡΑ 17.25- 18.00 μμ
Απονομές Αθλητών
ΩΡΑ 17.30- 19.40 μμ
Pasta Party
ΩΡΑ 20.15- 20.45 μμ
Τεχνική Ενημέρωση για τον αγώνα 21.1 χλμ

 

Μέρα 2

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10/2023
 07.50 π.μ.
Αναχώρηση από το σταθμό τρένων για την Αφετηρία Ημιμαραθωνίου

Τα λεωφορεία θα φεύγουν κάθε 5 λεπτά.

09.30 πμ
Εκκίνηση ημιμαραθωνίου δρόμου 21.1 χλμ από τη Δογρή – Κτήμα πυθάρι
11.00πμ
Απονομές Αθλητών
11.30-12.00πμ
Κληρώσεις δώρων στους συμμετέχοντες – Λήξη Αγώνα

Entry Race 5km

Ο δρόμος των 5Κ είναι  o ιδανικότερος τρόπος για μαι γρήγορη περιήγηση στη πόλη του Αγρινίου και πρίν το κεντρικό δρομικό άθλημα του ημιμαραθωνίου. Όλοι οι φίλοι και οι  λάτρεις του αθλήματος συμμετέχουν και τρέχουν για να χαρούν τη διαδρομή ατομικά ή ομαδικά, σε group φίλων και γνωστών. Στη διαδρομή αυτή των 5 χλμ θα διασκεδάσουμε , θα απολαύσουμε το τρέξιμο και θα διασχίσουμε το τελευταίο τμήμα του ημιμαμαραθωνίου δρόμου που γίνεται την επόμενη ημέρα. Επίσης διασχίζουμε σημαντικά σημεία της πόλης με εκκίνηση από την κεντρική πλατεία Αγρινίου, συνεχίζουμε περνώντας το δημαρχείο, λίγο πιο κάτω τη γνωστή πλατεία συντριβάνι όπου βρίσκεται το εμβληματικό Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου που στεγάζει το σύλλογο της Γ.Ε.Α , ο οποίος ήταν και ο σύλλογος του Μιχάλη Κούση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διαδρομή θα συναντήσετε το πιο απολαυστικό σταθμό τροφοδοσίας που θα σας εμψυχώσει με δυνατή μουσική και φωνές. Το σταθμό για το 2022 είχε αναλάβει ο φιλαθλητικός σύλλογος Αγρινίου που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Αναμένουμε και φέτος να έχουμε μια δυνατή ομάδα υποστήριξης.

Ο τερματισμός γίνεται στο ίδιο σημείο άπο οπου έγινε και η εκκίνηση. Εκεί γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και έχουμε πολλές συζητήσεις για τον αθλητισμό και όχι μόνο.

Μετάδοση Αγώνα

Η μετάδοση του αγώνα θα γίνει και εφέτος μέσω live streaming και live σχολιασμού όπου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τους αθλητές του ημιμαραθωνίου δρόμου να κάνουν την προσπάθεια τους.  Η μετάδοση θα ανακοινωθεί σύντομα καθώς και το link στο οποίο θα πρέπει να μεταβείτε

Σημεία Ενημέρωσης

Θα μπορείτε να ενημερωθείτε για τον αγώνα στα εξής σημεία:

Πριν το Σάββατο θα μπορείτε να καλείτε ή να επισκέπτεστε  το Τμήμα Παιδείας& Δια Βίου Μάθησης . 

Το τμήμα βρίσκεται στο Παλαιό Σταθμό Τρένων,  Λ. Μαβίλη 1 και το  Τηλέφωνο επικοινωνίας : Σταθερό: 2641039631

Τις ημέρες του αγώνα (ΣΑΒΒΑΤΟ κ ΚΥΡΙΑΚΗ )θα υπάρχει γραμματεία αγώνα από τις 15.30  το Σάββατο και από  τις 07.30 τη ΚΥΡΙΑΚΗ στη κεντρική πλατεία δίπλα στην αφετηρία με τη σηματοδότηση ” “ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ”.

ΠΡΟΣΟΧΗ οι αθλητές των 21 χλμ θα πρέπει να έχουν φροντίσει να πάρουν τους αριθμούς τους από το Σάββατο. Οι δρομείς θα μεταβούν έξω από το παλαιό σταθμό τρένων Λ. Μαβίλη 1 για να μεταβούν στην εκκίνηση του αγώνα με τα λεωφορεία το πρωί της Κυριακής !!

Αποσκευές και Απολεσθέντα

Οι αποσκευές και τα χαμένα αντικείμενα θα συγκεντρωθούν καθ’όλο το διήμερο στον κινηματογράφο Άνεσις στη διεύθυνση Χαρ. Τρικούπη 33, Αγρίνιο 301 31. Εκεί θα μεταβείτε μετά το πέρας του αγώνα των 21.1 χλμ για τα προσωπικά σας είδη και για αναζήτηση χαμένων πραγμάτων.

Παρακαλούνται όσοι έχουν βρει κάποιο αντικείμενο , να μεταβούν στο σημείο να το παραδόσουν έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε τους δρομείς .

 

Pasta Party

Φέτος το Pasta Party θα είναι διαφορετικό. Μετά τον αγώνα των 5km και αμέσως μετά τις απονομές, θα γίνει το pasta Party στο οποίο θα δοθούν ζυμαρικά σε όλους τους δρομείς. Μαζί θα γίνει και μια Mini γιορτή με μουσική για όλους τους φίλους και συμμετέχοντες του αγώνα.  Την ίδια στιγμή θα γίνει και μια Mini ενημέρωση για τον ημιμαραθώνιο εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων,

Αναμένεται αναλύτική ανανέωση για το Pasta Party