14ος Ημιμαραθώνιος "Μιχάλης Κούσης"stamoulis2

Αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός.
Α - *Ημιμαραθώνιος δρόμος 21,1 χλμ : Εκκίνηση ώρα: 09.30 π.μ.
Διαδρομή: Δογρή θέση (αφετηρία) - Παντάνασσα - Παραβόλα - Τραγάνα - Καινούργιο - Παναιτώλιο - Εθν. Οδός Αγρινίου Μεσολογγίου - Χαριλάου Τρικούπη - Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο (τερματισμός).

Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου δρόμου των 21.1 χλμ θα είναι πιστοποιημένη από επίσημο μετρητή της AIMS. Στην ουσία είναι μια διαδρομή που αρχίζει από ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο στη λίμνη Τριχωνίδα με σημείο εκκίνησης το Κτήμα Πιθάρι. Η διαδρομή περνάει μέσα από οικισμούς και χωριά του Αγρινίου(Παντάνασσα- Παραβόλα- Κάτω Τραγάνα - Καινούριο- Παναιτώλιο) σχεδόν κατά μήκος της λίμνης Τριχωνίδας. Καταλήγει στο παράδρομο της Ε.Ο Αγρινίου - Αντιρίου όπου και συνεχίζει μέχρι το σημείο που εισερχόμαστε περιφερειακά στο Αγρίνιο στη περιοχή των πανεπιστημιακών τμημάτων. Εκεί κάνουμε μια πορεία που καταλήγει σε αναστροφή σε ένα μικρό κυκλικό κόμβο. Κατευθυνόμαστε έπειτα στην είσοδο του Αγρινίου στο μεγάλο κυκλικό κόμβο και μπαίνουμε στην μεγαλύτερη τελική ευθεία, στην οδό Χαρ. Τρικούπη που καταλήγει στη Κεντρική Πλατεία. Εκεί είναι και ο τερματισμός. Η μεγάλη ευθεία της Χαρ. Τρικούπη είναι πραγματικά μια εντυπωσιακή εμπειρία αφού ο αθλητής ουσιαστικά εισέρχεται στη καρδιά του Αγρινίου μέσα από το κεντρικότερο δρόμο της πόλης.

Η πορεία είναι συνεχώς διαφορετική και η διαδρομή χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μια τεχνική διαδρομή. Η εναλλαγή του τοπίου βοηθάει τον αθλητή να μην κουράζεται αφού βλέπει συνεχώς άλλες εικόνες και μορφολογίες. Η διαδρομή έχει την ηρεμία που χρειάζεται ο δρομέας για να συγκεντρωθεί και να απολαύσει το δρομικό σκέλος,  αλλά και θεατές που εμψυχώνουν κατά διαστήματα(αρχικά στα χωρία και μετά στη πόλη του Αγρινίου). Η μετακίνηση των αθλητών γίνεται με λεωφορεία του δήμου στο σημείο εκκίνησης από τον παλαιό σταθμό τρένων.Οι αθλητές που επιθυμούν να πάμε με τα λεωφορεία θα πρέπει να είναι στο χώρο αναχώρησης το αργότερο στις 07.50 το πρωί της Κυριακής.

Όσο αφορά το τεχνικό σκέλος, η διαδρομή είναι τεχνική με κάποιες αλλαγές στη κλίση. Δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές αλλά αυτές αλλάζουν κατά διαστήματα στη διαδρομή. Καλό είναι να ελέγξετε τη διαδρομή και τα υψομετρικά αφού θα σας βοηθήσει να τρέξετε εξυπνότερα τον αγώνα.Επιπλέον η διαδρομή θα είναι πιστοποιημένη, κάτι που βοηθάει τον αθλητή να έχει πλήρη εικόνα της επίδοσης του. Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι εξ’ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένες. Μάλιστα φέτος κάποια τμήματα έχουν καινούρια άσφαλτο που θα βοηθήσει αισθητά. Παρακάτω παρατίθεται κατά προσέγγισή η διαδρομή του αγώνα

Πληροφορίες για τη διαδρομή και τον αγώνα μπορείτε να βρείτε στο χάρτη της διαδρομής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5Χλμ Αγώνας Σαββάτου  Ώρα : 17:00μμnikos_5klm

Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 το απόγευμα .

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ

 Εκκίνηση ώρα : 17.00 μ.μ.

Διαδρομή: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου (αφετηρία) - Χαριλάου Τρικούπη - παράπλευρη οδός Εθνικής Οδού Αγρινίου Μεσολογγίου - Αναστροφή στα 2,5 χλμ και επιστροφή - Πλατεία Δημοκρατίας (τερματισμός). Η διαδρομή είναι μια γρήγορη τεχνικά διαδρομη με ελάχιστα υψομετρικά. Η αφετηρία και ο τερματισμός είναι στη πλατεία Δημοκρατίας. 

  • Οι αγώνες θα γίνουν με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.
  • Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι εξ’ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένες, επίπεδες και με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

 

Δειτε τη διαδρομή στο χάρτη

Παρακάτω παρουσιάζεται προσεγγιστικά η διαδρομή. Κάποια σημεία ή στιγμιότυπα μπορεί να μην απεικονίζονται επακριβώς άλλα με μικρές διαφορές. Μπορείτε να πατήσετε πανω στα σημεία για να ενημερωθείτε

Όπως αναφέραμε η διαδρομή μας έχει πιστοποιηθεί φέτος από τον διαπιστευμένο μετρητή Α κατηγορίας της AIMS. Ο στόχος μας ήταν να έχουμε μια διαδρομή όσο το δυνατόν ευκολότερη(στα πλαίσια του δυνατού), και παράλληλα να έχουμε μια εκκίνηση σε ένα μέρος που θα έχει τις απαραίτητες υποδομές για στάθμευση, προθέρμανση, αποδυτήρια , τουαλέτες κλπ. Παρακάτω θα κάνουμε μια σύντομη περιγραφή των σημείων και της διαδρομής.

Η πρώτη αλλαγή προφανώς είναι το σημείο εκκίνησης που είναι ακριβώς πάνω από το parking του εστιατορίου Πυθάρι. Εκεί θα μπορέσουμε να σταθμεύσουμε τα μεταφορικά μας μέσα. Επίσης το πυθάρι θα είναι στη διάθεση των αθλητών αφού θα λειτουργεί κανονικά εκείνη την ώρα. Μπορείτε να καθίσετε,  να πάρετε το καφέ σας ή το ροφημά σας και γενικά να εξυπηρετηθείτε από το κατάστημα. Θα είναι διαθέσιμές οι τουαλέτες και το μαγαζί οπου μπορείτε να ζητήσετε ένα χώρο να αλλάξετε και να ζεσταθείτε πριν τον αγώνα.

Σας παρέχουμε το στίγμα της εκκίνησης

https://goo.gl/maps/UyefGjXN4CQKdMdy5

 

ktima-pithari-parking

Μετά την εκκίνηση ακολουθούμε το δρόμο όπως ακριβώς πηγαίναμε και παλιότερα από τη Δογρή προς το Αγρίνιο. Περνάμε τα εξής σημεία :

Παντάνασσα - Πλατανιάς-  Παραβόλα - Σταθμός τροφοδοσίας 5χλμ - Κάτω Τραγάνα - Καινούργιο - Σταθμός Τροφοδοσίας 10χλμ-  Παναιτώλιο - Κυκλικός κόμβος Εθνικής οδού για πέρασμα στο παράδρομο Ε.Ο Ρίου Αγρινίου - Σταθμός τροφοδοσίας 15 χλμ - Ανέβασμα παράδρομος Ε.Ο. μέχρι το ύψος της Πανεπιστημίου - Λοξά δεξιά στην Πανεπιστημίου. -κατεύθυνση επί της οδού ΠανεπιστημίουΣταθμός τροφοδοσίας 18 χλμ -. 

Κατεύθυνση επί της οδού Πανεπιστημίου 

Εκεί αφήνουμε προσωρινά το παράδρομο και πηγαίνουμε στην οδό Πανεπιστημίου(θα υπάρχει σήμανση και κριτής αγώνα στο σημείο). Προσοχή την οδό Πανεπιστημίου την ανεβαίνουμε και σε αυτή την οδό συναντάμε και το τελευταίο σταθμό τροφοδοσίας στο 18χλμ.  Στη συνέχεια συνεχίζουμε μέχρι επάνω όλη τη Πανεπιστημίου  μέχρι να βγούμε στο κεντρικό δρόμο, την οδό Κατράκη.  Η μεγάλη οδός με το διαχωριστικό ανάμεσα στις δυο κατευθύνσεις είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στο κυκλικό κόμβο.

- Αναστροφή στο  κυκλικό κόμβο της Κατράκη - Σημείο ελέγχου αθλητή . - Κατεύθυνση προς την οδό Πανεπιστημίου(κατηφορικά)

Ο αθλητής θα τρέξει το στρογγυλό γύρω γύρω και θα επιστρέψει στην οδό κατηφορίζοντας πλέον από εκεί που ανέβηκε. Θα υπάρχει σήμανση και εθελοντές στα σημεία. Εκεί κάνουμε στροφή γύρω από τον κυκλικό κόμβο στο τέλος της Κατράκη (στο καφέ elate) και κατεβαίνουνε τώρα πάλι από  την οδό πανεπιστημίου.  Εκεί θα ξαναβρούμε το τελευταίο σταθμό τροφοδοσίας που συναντήσαμε ανεβαίνοντας στο 18 χλμ. Στη πορεία  καθώς κατεβαίνουμε θα συναντήσουμε την οδό Πυλήνης(κάθετη επί της Πανεπιστημίου) και θα κατευθυνθούμε  δεξιά σε αυτή (στρίβουμε δεξιά - Θα υπάρχει κριτής και προσωπικό στην στροφή).

- Κατεύθυνση στην Οδό Πυλήνης.-

Η οδός Πυλήνης είναι στην ουσία η οδός που μας οδηγεί στον κυκλικό κόμβο.

- Κυκλικός Κόμβος , πορεία από το πάνω μέρος,  Κατεύθυνση στην Χαριλάου Τρικούπη. -

Μετά από  αυτό το σημείο και αφού περάσουμε πάνω από τον κυκλικό κόμβο , κατευθυνόμαστε στην οδό χαριλάου Τρικούπη που είναι η τελική μας ευθεία πριν το τερματισμό.

- κατεύθυνση επί της Χαριλάου Τρικούπη-.

Η οδός οδηγεί τους δρομείς μας στο κεντρικότερο σημείο του Αγρινίου που είναι και σημείο αναφοράς της πόλης μας. Τη κεντρική πλατεία.

- Τερματισμός , Κεντρική Πλατεία. -

Να σημειώσουμε εδώ πως ο δρομέας στην άνοδο του θα περάσει από το ιστορικό συντριβάνι της πόλης που βρίσκεται εξ αριστερών, θα εισέλθει στο πεζόδρομο όπου θα προσπεράσει το δημαρχείο Αγρινίου που βρίσκεται στο αριστερό του χέρι και θα κατευθυνθεί στο τερματισμό. Εκεί θα είμαστε όλοι να χειροκροτήσουμε τη προσπάθεια του κάθε δρομέα ξεχωριστά.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η νίκη στον αγώνα είναι η συμμετοχή !!! 

Δείτε τη διαδρομή στο link Διαδρομές που περιέχει google map   και στη υπό-ενότητα Αγώνας 21.1 χλμ που περιέχει  χάρτη από το garmin connect

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι σταθμοί Τροφοδοσίας υπάρχουν στη διαδρομή ανά 5 χλμ όπως ορίζεται από τους κανονισμούς του ημιμαραθώνιου Δρόμου.

Καλή επιτυχία σε όλους και καλό τερματισμό!!!

Yψομετρικά 14ου Ημιμαραθωνίου "Μιχάλης Κούσης"

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα υψομετρικά της διαδρομής του 14ου Ημιμαραθωνίου. Σημειώνεται πως είναι προσεγγιστικά και ίσως να υπάρχουν μικρές αποκλήσεις. Αυτά είναι τα κύρια υψομετρικά της διαδρομής