Κανόνες Ημιμαραθωνίου Δρόμου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Οι ακόλουθοι κανόνες προορίζονται να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή μιας δρομικής  εκδήλωσης μεγάλης κλίμακας, να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, να φροντίσουν ώστε να πληρούνται  οι απαιτήσεις των αδειών και κανονισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τυχόν ισχύουσες κυβερνητικές εντολές ή περιορισμοί καθώς και να συμμορφώνονται με τον ισχύοντα κανονισμό του ΣΕΓΑΣ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι εγγεγραμμένοι πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσουν την πλήρη απόσταση, από τη γραμμή εκκίνησης έως τη γραμμή τερματισμού, εντός της απαίτησης χρόνου εκδήλωσης των 2 ωρών και 30 λεπτών.

Για να εγγραφείτε, πρέπει να είστε 18 ετών και άνω την ημέρα της εκδήλωσης. Οι εγγεγραμμένοι κάτω των 18 ετών πρέπει να έχουν συμπληρωμένη  υπεύθυνη δήλωση από γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα που επιτρέπει τη συμμετοχή.

Κάθε συμμετέχων πρέπει να διαβάσει και να συμφωνήσει/υπογράψει πως δεν έχει κάποια απαίτηση από την διοργανώτρια αρχή και πως δε πρόκειται να έχει ούτε στο μέλλον. Ένας γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής για λογαριασμό του τέκνου του και να συμφωνήσει/υπογράψει την απαλλαγή από κάθε δικαίωμα τωρινό και μελλοντικό από την διοργανώτρια αρχή για τους εγγεγραμμένους κάτω των 18 ετών.

Η απαίτηση ελάχιστου χρόνου τερματισμού και τα όρια ηλικίας ισχύουν για όλες τις κατηγορίες συμμετοχής στην διοργάνωση.

Οποιοσδήποτε συμμετέχων που αναζητά διαμονή και έχει κάποιος μορφής αναπηρία πρέπει να επικοινωνήσει και να υποβάλει γραπτό αίτημα στον τεχνικό Διευθυντή του αγώνα στη διεύθυνση mail info@kousishalfmarathon.gr .

Τα bib numbers- αριθμοί των συμμετεχόντων είναι συγκεκριμένα προσωπικά αναγνωριστικά και δεν επιτρέπεται να ανταλλάσσονται, να μεταβιβάζονται ή να πωλούνται σε οποιοδήποτε άλλο άτομο.

Η πώληση, η εμπορία και/ή η μεταβίβαση ενός αριθμού συμμετοχής απαγορεύεται αυστηρά και θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό ή/και την απαγόρευση οποιουδήποτε ατόμου εμπλέκεται από μελλοντικές εκδηλώσεις. Σε περίπτωση που θέλετε να μεταβιβάσετε έναν αριθμό συμμετοχής θα πρέπει να ειδοποιήσετε τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα και αυτός με τη σειρά του να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εφόσον και αν είναι εφικτό.

Το κλείσιμο των εγγραφών καθορίζεται και ανακοινώνεται όταν η συμμετοχή στην εκδήλωση φτάσει την καθορισμένη δυναμικότητα συμμετεχόντων ή στην καθορισμένη ημερομηνία της προκήρυξης.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων υπόκειται σε αλλαγές κατά την κρίση της διοργανώτριας αρχής  και των κυβερνητικών αξιωματούχων. Σε περίπτωση που αυτός ο αριθμός  μειωθεί μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, η διοργανώτρια αρχή θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για τις επιλογές διαμονής τους.

Όλες οι χρεώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση και οι αγορές δεν επιστρέφονται και δεν μεταβιβάζονται. Ο αγώνας για το 2023 είναι δωρεάν και δεν έχει συμμετοχή.

 

Παραλαβή πακέτου (bib number).

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παραλάβουν τα δικά τους πακέτα από την γραμματεία που βρίσκεται στο παλαιό σταθμό τραίνων (Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Αγρινίου) κατά τις καθορισμένες ώρες χωρίς εξαιρέσεις.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό ταυτότητας με φωτογραφία κατά την παραλαβή των πακέτων τους για να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους  στον οποίο έχει εκχωρηθεί ο αριθμός bib.

Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την ορθή τοποθέτηση του bib number που τους έχει εκχωρηθεί. Θα πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο και να έχει φορεθεί σωστά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μπορεί να πιαστεί με παραμάνες που παρέχονται στην μπλούζα ή να κρεμαστεί σε ειδική ζώνη για αριθμούς σε περίπτωση που κατέχει κάποιος συμμετέχοντας.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τις εντολές από την διοργανώτρια αρχή σε συνδυασμό με τις διευθύνσεις που είναι υπεύθυνες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα όπως η τροχαία και άλλες δημόσιες υγειονομικές υπηρεσίες.

Οι συμμετέχοντες ενδέχεται να υποβληθούν σε υγειονομικούς ελέγχους πριν από τη συμμετοχή τους, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, ελέγχων θερμοκρασίας, ερωτηματολογίων και άλλων ερωτήσεων υγείας, όπως απαιτείται από τις κρατικές, τοπικές ή άλλες υγειονομικές αρχές.

 

Ημέρα εκδήλωσης

Οι συμμετέχοντες πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται από την διοργανώτρια αρχή καθ’ όλη τη διάρκεια της Εκδήλωσης. Υπεύθυνος για τις αποφάσεις και τις οδηγίες πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την ολοκλήρωση του δρομικού σκέλους μέχρι την επίσημη λήξη του αγώνα είναι ο αλυτάρχης του αγώνα και ο τεχνικός διευθυντής.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τις εντολές έτσι ώστε να έχουμε ομαλή διεξαγωγή του δρομικού σκέλους.

Όλοι οι συμμετέχοντες αναμένεται να συμπεριφέρονται με ευγενικό τρόπο κατά τη συμμετοχή τους στην Εκδήλωση. Αυτό σημαίνει πως απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ, η ούρηση ή αφόδευση σε δημόσιο χώρο, εκτός από τις καθορισμένες εγκαταστάσεις. Όποιος παραβιάζει τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείεται από τον αγώνα και θα του ζητηθεί να εγκαταλείψει τη διαδρομή.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένας προσωπικός αριθμός συμμετοχής, ο οποίος θα πρέπει να φορεθεί εμφανώς στο μπροστινό μέρος (και στο πίσω μέρος κατά περίπτωση) της ενδυμασίας τρεξίματος καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομικής Εκδήλωσης. Ο αριθμός της εκδήλωσης πρέπει να φορεθεί όπως εκδόθηκε. Κανένας συμμετέχων δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στην Εκδήλωση χωρίς τον αριθμό συμμετοχής.

Η χρήση μουσικών συσκευών επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο οι αθλητές που διαγωνίζονται για συνολικά βραβεία ή χρηματικά έπαθλα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μουσική ή συσκευές επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η χρήση κινητών τηλεφώνων, καμερών ή παρόμοιων συσκευών από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποθαρρύνεται και οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης διατηρούν το δικαίωμα να αποκλείσουν κάθε συμμετέχοντα που χρησιμοποιεί τέτοιες συσκευές που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Απαγορεύεται η χρήση selfie-sticks και οποιασδήποτε βάσης κάμερας από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η χρήση συσκευών βίντεο, υπολογιστών, drones, μη επανδρωμένων εναέριων συσκευών ή οποιωνδήποτε παρόμοιων συσκευών δεν επιτρέπεται εντός ή κοντά στην αγωνιστική διαδρομή εφόσον δεν έχει πάρει ειδική άδεια από την διοργανώτρια αρχή και τους αντίστοιχους εποπτικούς μηχανισμούς ή υπηρεσίες.

Η χρήση τροχοφόρων συσκευών από συμμετέχοντες ή οποιοδήποτε άλλο άτομο που επιτρέπεται να βρίσκεται στην αγωνιστική διαδρομή θα περιορίζεται αυστηρά σε:

(α) εξουσιοδοτημένους και εγγεγραμμένους συμμετέχοντες σε αναπηρικό αμαξίδιο, χειροκίνητο  ή άλλο

(β) εξουσιοδοτημένους κριτές σε ποδήλατα.

 

Δεν επιτρέπονται παιδικά καροτσάκια, skateboard, rollerblades, μη εξουσιοδοτημένα ποδήλατα ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή με τροχούς στην πίστα του αγώνα.

Πρόσθετα απαγορευμένα είδη στη διαδρομή του αγώνα περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε: μεγάλες τσάντες (σακίδια πλάτης, βαλίτσες και κυλιόμενες τσάντες), ψυγεία με σκληρή όψη, κοστούμια που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο (εκτός από καλύμματα προσώπου, εάν απαιτείται), οποιαδήποτε μη -Σχηματισμός ογκωδών ρούχων που εκτείνονται πέρα από την περίμετρο του σώματος, στηρίγματα και εξοπλισμό, όπως κοντάρια σημαίας και μπαστούνια, κατοικίδια/ζώα (εκτός από ζώα υπηρεσίας που είναι εκπαιδευμένα να εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες ή εργασίες για ένα άτομο με αναπηρία), αλκοολούχα ποτά , παράνομες ουσίες, καρέκλες, όπλα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και drones, Camelbaks® και κάθε είδους σακίδιο ενυδάτωσης. Επιτρέπονται παρόλα αυτά ζώνες τροφοδοσίας και μπουκάλια νερού χειρός.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να ξεκινήσουν την εκδήλωση κατά τις επίσημες ώρες έναρξης.

Η εκδήλωση έχει όριο διάρκειας μαθημάτων 2 ώρες και 30 λεπτά. Το επίσημο τελικό όχημα θα ξεκινήσει στο τέλος και μετά το πέρασμα του τελευταίου δρομέα από την αφετηρία και θα διατηρήσει ρυθμό περίπου 7 λεπτών ανά χλμ κατά μήκος του δρόμου.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να διατηρούν ρυθμό τουλάχιστον  7 λεπτών ανά χλμ (περίπου) ή γρηγορότερα και να ολοκληρώσουν την πλήρη απόσταση του ημιμαραθωνίου —από τη γραμμή εκκίνησης έως τη γραμμή τερματισμού— εντός του απαιτούμενου ελάχιστου χρόνου της απόστασης. Οι συμμετέχοντες εκτός του χρονικού ορίου δεν μπορούν να καταγραφούν ως επίσημοι τερματίσαντες, επίσης δε μπορούν να λάβουν πλήρη υποστήριξη από τη διοργάνωση στους σταθμούς βοήθειας- τροφοδοσίας και από το  προσωπικό ασφάλειας ή ακόμα και να τους επιτραπεί να ολοκληρώσουν την πλήρη απόσταση του ημιμαραθωνίου. Θα μπορούν να συλλέγονται από το όχημα υποστήριξης που έρχεται από πίσω. Όσοι δε μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτησεις βάσει χρόνου , θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της διοργανώτριας αρχής. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με τις οδηγίες της επιτροπής αγώνα, δηλώνεται ρητά πως η διοργανώτρια αρχή δε φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλεια αλλά και την προστασία των αθλητών που είναι εκτός ορίου χρόνου.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες για λόγους υγείας και για την προστασία της ασφάλειας άλλων αγωνιζόμενων, να μην καταναλώνουν αλκοόλ ενώ τρέχουν. Πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους κανόνες και κανονισμούς χρήσης αλκοόλ. Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει κάθε δρομέα που θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή τους άλλους.

Εκκίνηση

Η εκκίνηση θα δοθεί στην αφετηρία του ημιμαραθωνίου που περιγράφεται στη προκήρυξη του αγώνα. Θα πρέπει ο κάθε δρομέας που λαμβάνει μέρος να φροντίσει να βρίσκεται στο χώρο εκκίνησης τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα. Σε περίπτωση που πάει με δικό του μεταφορικό μέσο, θα πρέπει να φροντίσει επίσης να επιστρέψει στο σημείο έναρξης και μετά το πέρας του αγώνα με δικό του μέσο. Σε περίπτωση που κάποιος συνοδός μεταφέρει αθλητές στο σημείο εκκίνησης , θα πρέπει να αποχωρήσει από το parking του σημείου εκκίνησης τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αθλητές θα έχουν ως σημείο αναχώρησης τη γραμματεία του αγώνα που είναι ο παλαιός σταθμός τρένων Αγρινίου, στην οδό Λ. Μαβίλη 1 . Τα λεωφορεία θα έχουν ώρα έναρξης τις 7.50 π.μ. και θα έχουμε 3 αναχωρήσεις ανά 15 λεπτά.   Επισημαίνεται πως δε θα δίνονται αριθμοί εκείνη την ώρα στην εκκίνηση.  Κοινώς δεν θα υπάρχει γραμματεία, ούτε αριθμοί στην εκκίνηση. Τα λεωφορείο που θα είναι υπεύθυνο για την παραλαβή των αντικειμένων των αθλητών θα έχει σήμανση επάνω και θα συλλέξει όλα τα αντικείμενα έως και 15 λεπτά πρίν την εκκίνηση. Παρακαλούνται όλοι οι αθλητές να τοποθετούν τα αντικείμενά τους σε σακίδιο έτσι ώστε να είναι εύκολη η εύρεσή τους. Συστήνεται να μην αφήνετε αντικείμενα αξίας στο σακίδιο που παραδίδεται για να αποφευχθεί πιθανότητα ζημιάς ή και απώλειας.

Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν για τυχών αλλαγές στην έναρξη με ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο ή στον ιστότοπο της εκδήλωσης: kousishalfmarathon.gr.

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν την καθορισμένη ώρα έναρξης και τη μέθοδο check-in. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι παρόντες στην καθορισμένη ώρα για να λάβουν τεχνικές οδηγίες-ενημέρωση και να συμμετάσχουν στην επίσημη εκκίνηση του αγώνα.

Οι δρομείς που έχουν αποδεδειγμένα δηλωμένους χρόνους κάτω από 1.25 σε οποιοδήποτε ημιμαραθώνιο με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, θα καλεστούν να δημιουργήσουν ένα mini block εκκίνησης. Ο χρόνος ισχύει εξίσου για άνδρες και γυναίκες. Οι δρομείς θα ανακοινωθούν λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα να περάσουν μπροστά.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται πίσω από την επίσημη γραμμή εκκίνησης 10 μέτρα πριν από την έναρξη του αγώνα.

Επιτήρηση και Συνοδεία- παρακολούθηση και έλεγχος διαδρομής και Αθλητών

Οποιοσδήποτε συμμετέχων που αρνείται να υπακούσει στις οδηγίες της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα που περιλαμβάνει τους επίσημους κριτές, την επιτροπή ελέγχου της διαδρομής, τον τεχνικό διευθυντή, τον αλυτάρχη καθώς επίσης και τις συνεργαζόμενες με την διοργάνωση υπηρεσίες όπως η τροχαία, η πυροσβεστική και το ιατρικό προσωπικό του αγώνα θα είναι αντιμέτωπος με ποινές αποκλεισμού από τον αγώνα ή και δια παντός από την διοργάνωση. Επίσης όποιος συμπεριφέρεται με αντιαθλητικό τρόπο , είναι προσβλητικός με πράξεις ή λεκτικά στους παραπάνω αναφερόμενους , σε εθελοντές, συμμετέχοντες ή θεατές, μπορεί επίσης να αποκλειστεί από τη διοργάνωση αλλά και από μελλοντικές συμμετοχές κατά την κρίση των υπευθύνων του αγώνα.

Κανένας συμμετέχων, μετά την αποχώρησή του από τον αγώνα, δεν θα επιτρέπεται να ξαναμπεί στον αγώνα είτε για να τερματίσει σε οποιαδήποτε θέση είτε για να βοηθήσει άλλον συμμετέχοντα.

Κάθε συμμετέχων που διαπιστώθηκε από έναν κριτή της διοργάνωσης, ή από το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής ή από τα οχήματα επιτήρησης ότι έχει κερδίσει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα συντομεύοντας σκόπιμα τη διαδρομή του αγώνα («κόψιμο της διαδρομής») θα αποκλειστεί από τον αγώνα αλλά και από τη μελλοντική συμμετοχή κατά την κρίση του των υπευθύνων της διοργάνωσης.

Ένας συμμετέχων που έχει λάβει οποιαδήποτε βοήθεια πέρα από οποιοδήποτε άλλο άτομο πέραν των εξουσιοδοτημένων ατόμων,  μπορεί να αποκλειστεί από την Εκδήλωση. Η «βοήθεια» περιλαμβάνει, και δεν περιορίζεται , στη μετάδοση συμβουλών, πληροφοριών ή άμεσης ή έμμεσης βοήθειας σε έναν αθλητή με οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών συσκευών επικοινωνίας. Επίσης οι δρομείς δεν μπορούν να λάβουν βοήθεια από άτομα που δεν συμμετέχουν επίσημα στην διοργάνωση. Επίσημη συμμετοχή μπορεί να έχουμε σε  καθορισμένους οδηγούς δρομέων, σε επίσημα καθορισμένα οχημάτα υποστήριξης ή επιτήρησης , υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι παραπάνω έχουν πάρει έγκρισή από την οργανωτική επιτροπή.

Οποιοδήποτε άτομο συμμετέχει στην διοργάνωση χωρίς επίσημο αριθμό (bib number), υπόκειται σε αποκλεισμό από την παρούσα διοργάνωση ή και  μελλοντικές εκδηλώσεις.

Κανένα άτομο δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στον αγώνα εκτός εάν είναι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες ή εξουσιοδοτημένο προσωπικό της διοργάνωσης. Ως εκ τούτου, κανένα άτομο δεν επιτρέπεται να συνοδεύει έναν συμμετέχοντα, χωρίς την έγκριση της διοργανώτριας αρχής. Οποιοδήποτε άτομο δεν εμφανίζει σωστά έναν επίσημο αριθμό θα ενημερωθεί και θα οδηγηθεί να εγκαταλείψει την αγωνιστική διαδρομή.

Ωστόσο μια πρακτική ιατρική εξέταση κατά τη διάρκεια της εξέλιξης ενός Αγώνα από επίσημα καθορισμένο ιατρικό προσωπικό σε δρομέα του αγώνα δεν θεωρείται βοήθεια και δεν θα οδηγήσει σε αποκλεισμό εάν ο συμμετέχων κριθεί ιατρικά ικανός να συνεχίσει στον αγώνα.

Ασφάλεια συμμετεχόντων

Απαγορεύεται η χρήση συσκευών βίντεο και υπολογιστών ή παρόμοιων συσκευών από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η χρήση τροχοφόρων συσκευών από τους συμμετέχοντες ή οποιοδήποτε άλλο άτομο που είναι εξουσιοδοτημένο να συμμετέχει στη διαδρομή περιορίζεται αυστηρά σε:

(α) εξουσιοδοτημένους και εγγεγραμμένους συμμετέχοντες σε αναπηρική καρέκλα, χειροκίνητο αμαξίδιο και διπλό αμαξίδιο(θα πρέπει να μας ενημερώσουν κατά την εγγραφή τους ή την παραλαβή των αριθμών),

(β) εξουσιοδοτημένους κριτές σε ποδήλατα.

Για την ασφάλεια όλων δε θα επιτρέπονται : ειδικά καροτσάκια για τρέξιμο με μωρά, skateboard, rollerblades, μη εξουσιοδοτημένα ποδήλατα ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή με τροχούς.

Προσοχή : Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την αναγνώριση και την κατανόηση της σήμανσης της διαδρομής τόσο της χάραξης και της κατεύθυνσης όπως αυτή εμφανίζεται στους χάρτες καθώς και των συμβόλων που σχετίζονται με τους χάρτες, τις εγκαταστάσεις και τις οδηγίες των συμμετεχόντων.

Το ιατρικό προσωπικό που είναι εξουσιοδοτημένο από την διοργάνωση μπορεί να εξετάσει οποιονδήποτε συμμετέχοντα θεωρηθεί πως βρίσκεται σε κίνδυνο. Εάν, κατά την αποκλειστική κρίση του εξουσιοδοτημένου ιατρικού προσωπικού, είναι προς το συμφέρον της υγείας και της ευημερίας του συμμετέχοντος, το ιατρικό προσωπικό μπορεί να απομακρύνει έναν συμμετέχοντα από την διοργάνωση.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να αποσυρθούν αμέσως από τον αγώνα, εάν τους ζητηθεί από την διοργανώτρια αρχή, από επίσημο ιατρικό προσωπικό ή από οποιαδήποτε συνεργαζόμενη υπηρεσία- αρχή, συμπεριλαμβανομένης της τροχαίας, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι και αναλαμβάνουν την ευθύνη για όλα τα ιατρικά έξοδα που προκύψουν ως συνέπεια της συμμετοχής τους στον αγώνα, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της παραμονής στο νοσοκομείο, των ιατρών και φαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να καθυστερήσει, να ακυρώσει ή να αναστείλει τον αγώνα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλων συνθηκών ή κυβερνητικών εντολών ή οδηγιών σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Έκτακτης Ανάγκης για σοβαρές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή/και άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εξοικειωθούν με το Σύστημα Ειδοποιήσεων Συμβάντων  που έχει ανακοινωθεί και να προσαρμόσουν ανάλογα τις περιστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν(ενδείξεις με πινακίδες ή σημαίες που έχουν δοθεί για τη κρισιμότητα των συμβάντων).

 

 

Χρονομέτρηση και αποτελέσματα αγώνων

Σε όλους τους συμμετέχοντες εκχωρείται μια μικρή συσκευή Rfid  χρονομέτρησης που είναι προσαρτημένη στον επίσημο  αριθμό της διοργάνωσης.

Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για τη σωστή χρήση και εφαρμογή της συσκευής χρονισμού που τους έχει παραδοθεί στο πακέτο του αθλητή. Οδηγίες για τη σωστή χρήση και εφαρμογή παρέχονται στο πακέτο και στον ιστότοπο της εκδήλωσης.

Η ώρα έναρξης θα δοθεί με πυροβολισμό στην εκκίνηση όπου και ξεκινά η χρονομέτρηση για όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες είτε είναι αθλητές ελίτ, ερασιτέχνες δρομείς ή συμμετέχοντες σε αναπηρικό αμαξίδιο. Οι επίσημοι χρόνοι θα καταγράφονται από την έναρξη του αγώνα μέχρι το σημείο όπου οι συμμετέχοντες περνούν τον τάπητα τερματισμού. Οι χρόνοι θα στρογγυλοποιούνται στο επόμενο υψηλότερο δευτερόλεπτο.

Οι επίσημες ώρες για όλους τους άλλους συμμετέχοντες θα είναι ο χρόνος της ηλεκτρονικής συσκευής χρονομέτρησης (καθαρός χρόνος) από τη στιγμή που ο συμμετέχων διασχίσει τον τάπητα εκκίνησης μέχρι το σημείο όπου ο συμμετέχων διασχίσει τον τάπητα τερματισμού. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να περάσουν πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης , και όχι τριγύρω ή περιμετρικά έτσι ώστε να αποφύγουμε μη εγγραφή των χρόνων εκκίνησης και τερματισμού.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν τη συσκευή χρονομέτρησης που τους έχει ανατεθεί, η οποία είναι μόνιμα συνδεδεμένη στον επίσημο αριθμό της διοργάνωσης, συνεχώς από τη γραμμή εκκίνησης έως και τη γραμμή τερματισμού για να λαμβάνουν τον ακριβή χρόνο τερματισμού. Προσοχή οι καθαροί χρόνοι είναι η επίσημοι χρόνοι.

Οι καθαροί χρόνοι συμμετεχόντων που υπερβαίνουν την απαίτηση χρόνου εκδήλωσης (2ώρες, 30 λεπτά) ενδέχεται να μην αναγνωρίζονται ως επίσημοι τερματίσαντες.

 

Λόγοι αποκλεισμού – Χρονικοί περιορισμοί

Οι συμμετέχοντες που θα διαπιστωθεί ότι φορούν δύο ή περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές χρονομέτρησης (δηλαδή που έχουν 2 αριθμούς πάνω τους) που εκδόθηκαν από την διοργάνωση  κατά τη διάρκεια του αγώνα θα αποκλείονται και τα αποτελέσματά τους δεν θα καταγράφονται.

Συμμετέχοντες που δεν καταγράφονται στα σημεία ελέγχου χρονομέτρησης ή που παρουσιάζουν ακανόνιστους χρόνους θα εξεταστούν και ενδέχεται να αποκλειστούν.

Όλοι οι χρόνοι τερματισμού ελέγχονται πριν οι χρόνοι θεωρηθούν επίσημοι. Οι συμμετέχοντες θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση για τους ανεπίσημους χρόνους τερματισμού πριν επισημοποιηθούν οι χρόνοι τερματισμού.

Οι συμμετέχοντες έχουν επίσης το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση εγγράφως ακόμα και στους επίσημους χρόνους αν δεν καλύπτονται από την προφορική ένσταση έτσι ώστε να εξεταστεί το αίτημα τους. Η έγγραφη ένσταση έχει παράβολό 70 Ευρώ

Οι συμμετέχοντες πρέπει να ξεκινήσουν τον αγώνα τους κατά τη διάρκεια της επίσημης αναγνωρισμένης ώρας έναρξης(έως και 5 λεπτά από το πυροβολισμό) προκειμένου να καταχωρήσουν μια επίσημη ώρα τερματισμού.

Σημειώνεται πως ότι δε προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη του αγώνα.

 

 

Χρηματικά έπαθλα και βραβεία

Σύμφωνα με τις κυρώσεις του παγκόσμιου οργανισμού αθλητισμού  και της ΕΟΚΑΝ,οι αθλητές υπόκεινται σε κανόνες αντιντόπινγκ. Μια παραβίαση του κανόνα αντιντόπινγκ που συμβαίνει κατά τη διάρκεια ή σε σχέση με τον αγώνα μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό των ατομικών αποτελεσμάτων των αθλητών, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας όλων των βραβείων, και επάθλων, συμπεριλαμβανομένων και  των χρηματικών επάθλων. Μπορεί να απαιτηθεί ακόμα και η  επιστροφή οποιωνδήποτε βραβείων στο καθορισμένο διάστημα.

Όλοι οι χρόνοι τερματισμού και οι θέσεις  ελέγχονται και θεωρούνται επίσημες πριν από τη διανομή των χρηματικών βραβείων.

Η ηλικία ενός συμμετέχοντα καθορίζει την κατάταξη Masters του/της. Εάν ζητηθεί επαλήθευση ηλικίας, μια κρατική ταυτότητα με φωτογραφία θα είναι αποδεκτή

Τα βραβεία ηλικιακών ομάδων, εάν προσφέρονται, βασίζονται στην ηλικία του ατόμου

Τα βραβεία ηλικιακών ομάδων, εάν προσφέρονται, βασίζονται στον επίσημο καθαρό χρόνο.

Οι αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για χρηματικά έπαθλα ή άλλα βραβεία θα πρέπει μετά τον αγώνα να προσκομίσουν αντίγραφο κρατικής ταυτότητας καθώς και ένα τραπεζικό λογαριασμό επισυναπτόμενα σε ένα mail στο info@kousishalfmarathon.gr

 

 

Ακύρωση Συμμετέχοντος*

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους ανά πάσα στιγμή αναγράφοντας το όνομά τους και το αριθμό της εγγραφής τους στέλνοντας ένα mail στο info@kousishalfmarathon.gr

Ακύρωση εκδήλωσης

Η Εκδήλωση μπορεί να αναβληθεί ή να ακυρωθεί εντελώς από την διοργανώτρια αρχή για λόγους πέρα από τον έλεγχο της ίδιας, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς να περιορίζεται μόνο σε αυτά ,του  πολέμου, επιδημίας, εμφυλίων ή πολιτικών αναταραχών, τρομοκρατίας ή δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης θα ανακοινώσουν τις επιλογές πολιτικής μας για τη διοργάνωση.

Σε περίπτωση ακύρωσης της Εκδήλωσης, η διοργανώτρια αρχή δεν θα έχει καμία ευθύνη για τυχόν έξοδα που προκύπτουν στο κάθε συμμετέχοντα ως αποτέλεσμα ακύρωσης, συμπεριλαμβανομένων τυχόν εξόδων ταξιδιού, διαμονής ή άλλων εξόδων και η διοργανώτρια αρχή  δεν θα έχει καμία ευθύνη απέναντι στους Συμμετέχοντες.

 

Τροποποιήσεις / επιφυλάξεις / αναγνωρίσεις

Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν, να συμπληρώσουν ή να παραιτηθούν από όλους ή μέρος των κανόνων της διοργάνωσης.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται από οποιαδήποτε τροποποίηση ή συμπλήρωση των κανόνων της διοργάνωσης που δημοσιεύονται πριν από αυτήν.

Οι επιπρόσθετοι κανόνες(όπου και αν χρειαστεί) που σχετίζονται με την ασφάλεια του και τις διαδικασίες της εκδήλωσης θα δημοσιευτούν πριν από την εκδήλωση και όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμορφωθούν.

Η μη τήρηση αυτών των κανόνων της διοργάνωσης, όπως ενδέχεται να τροποποιηθούν, θα έχει ως αποτέλεσμα άμεσο αποκλεισμό, απώλεια βραβείων και διαγραφή από τα επίσημα αποτελέσματα.